مهدی قمشی، استاد حوزه آب دانشگاه شهید چمران اهواز، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «ایلنا»، به تشریح چالشهای اساسی کشور در زمینه منابع آبی پرداخت. وی هشدار داد که مصرف آب در ایران به مراتب بیش از میزان منابع موجود است و این مساله باعث شده فشار سنگینی به منابع آبی وارد شود.
قمشی با اشاره به مصرف سالانه حدود 100 میلیارد متر مکعب آب شیرین، اظهار داشت: تمام این مقدار صرف مصرفهای توسعهای همچون شرب، بهداشت، صنعت و کشاورزی میشود، در حالی که چیزی برای تأمین نیازهای زیستمحیطی باقی نمیماند.
این استاد دانشگاه چمران در ادامه تاکید کرد که این وضعیت منجر به فرونشست زمین، خشک شدن تالابها، شور شدن آب و توسعه کانونهای ریزگرد شده است.
وی با بیان اینکه 90 درصد از منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف میشود، تصریح کرد: برای جلوگیری از ادامه بحران، باید مصرف آب در این بخش از 80 میلیارد متر مکعب به 50 میلیارد کاهش یابد. قمشی همچنین بر لزوم افزایش راندمان مصرف آب در کشاورزی از 30-35 درصد به 50-60 درصد و تغییر الگوی کشت به سوی محصولات کممصرف تاکید کرد.
این کارشناس آب همچنین پیشنهاد داد که مصرف آب در بخشهای صنعت و بهداشت بهینهسازی شود و صنعت به سمت استفاده از آبهای غیرمتعارف سوق داده شود تا به بهبود وضعیت منابع آبی کشور کمک شود.