قطعنامهای که نقض حقوق بشر در ایران را محکوم میکند، مجددا در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح و در کمیته سوم این مجمع با 77 رأی موافق به تصویب رسید.
این قطعنامه که از سوی کانادا و چند کشور دیگر پیشنهاد شده بود، با تمرکز بر موضوعاتی همچون سرکوب اعتراضات، محدودیت آزادی بیان، و برخوردهای شدید با فعالان مدنی، وضعیت حقوق بشر در ایران را به شدت زیر سوال میبرد.
کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در قطعنامهای که چهارشنبه 30 آبان، به تصویب رسید، از افزایش چشمگیر اعدامها در ایران ابراز نگرانی و اقدامات ایران در این زمینه را به شدت محکوم کرده است.
این قطعنامه تاکید دارد که بسیاری از این اعدامها بر اساس اعترافات اجباری و بدون رعایت اصول دادرسی عادلانه صورت گرفته است.
در متن قطعنامه آمده است که تعداد زیادی از جرایمی که منجر به صدور حکم اعدام در ایران میشود، از جمله جرایم مرتبط با مواد مخدر، زنا، و روابط، بهعنوان «جرایم جدی» شناخته نمیشوند و اجرای مجازات اعدام برای این موارد ناقض استانداردهای حقوق بشری است. همچنین، قوانینی مانند ارتداد، توهین به مقدسات، و نوشیدن مشروبات الکلی که مبنای صدور احکام اعدام قرار میگیرند، در قطعنامه بهعنوان مصادیقی از تعریفهای گسترده و مبهم جرایم که با میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی مغایرت دارد، مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
سازمان ملل نگرانی عمیق خود را از اعمال مجازات اعدام علیه اقلیتهای قومی و مذهبی، بهویژه جامعه بهایی، ابراز داشته و به افزایش بیسابقه اعدام زنان در سال گذشته میلادی در ایران اشاره کرده است.
این گزارش همچنین تاکید دارد که اعدام زنان در سال گذشته به بالاترین میزان خود در تاریخ اخیر ایران رسیده است.قطعنامه از ایران خواسته است تا با بازنگری در سیاستهای خود، به تعهدات بینالمللی خود در زمینه حقوق بشر پایبند باشد و از اعمال مجازات اعدام در موارد نقض اصول دادرسی منصفانه خودداری کند